Rises

Cum Devin Prosumator

Acasa / Cum Devin Prosumator

Ce este un prosumator?

Conform legii nr. 220/2008, prosumatorul este clientul final care isi desfasoara activitatile in spatiul propriu situat intr-o zona determinata de alte spatii aflate in imediata proximitate si care produce energie electrica din surse regenerabile pentru propriul consum, a carui activitate specifica nu este producerea de energie electrica, care consuma si care poate stoca si vinde energie electrica din surse regenerabile produsa in cladirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zona rezidentiala, un amplasament de servicii, comercial sau industrial.

Care Sunt Pasii pentru a fi prosumator

Atunci cand te decizi sa cumperi un sistem fotovoltaic, e bine sa sti ca cea mai parte din investitie este alocata achizitionarii de panouri fotovoltaice, insa nu sunt de neglijat si celelalte costuri care pot sa intervina. Orice produs poate varia din punct de vedere al calitatii si al durabilitatii, motiv pentru care achizitia unor sisteme fotovoltaice mai scumpe sau mai ieftine se va reflecta in durata lor de viata si puterea acestora. 

  1. Semnare contract executie
  2. Executia Proiectului
  3. Pregatirea si depunerea documentelor
  4. Receptia lucrarii
  5. Opratorul national monteaza contorul pentru perioada de test
  6. Perioada test ( 2 saptamani)
  7. Depunerea provesului verbal de efectuare a testelor
  8. emiterea certificatului de racordare pentru consum si producere
  9. Semnarea contractului de vanzare-cumparare cu furnizoul

Stim ca alegerea unui sistem potrivit si a tuturor accesoriilor dar si partea legala, poate fi cu adevarat o provocare. De aceea echipa RISES va ofera servicii complete pentru toate etapele in a devenii prosumator. Contacteaza-ne!

Beneficii Prosumator

Prosumatorii care detin instalatii fotovoltaice cu o putere de pana la 400kW pot vinde surplusul de energie in sistemul national si sa beneficieze urmatoarele facilitati:

– Prosumatorii care sunt persoane fizice vor fi scutiti de achizitia anuala si trimestriala de certificate verzi pentru energia produsa si utilizata.

– Prosumatorii care sunt persoane fizice sunt scutiti de toate obligatile financiare aferente cantitatii de energie produsa, utilizata sau vanduta.

– Furnizorii de energie electrica sunt obligati la cererea prosumatorului sa achizitioneze energia electrica produsa sau neutilizata. Furnizorul este obligat sa prezinte prosumutaroului in termen de 10 zile de la solicitare  un contract de vanzare-cumparare a energiei electrica.

– Prosumatorul beneficiaza de serviciul de reglare de la furnizorul de energie electrica cu care au incheiat contractul. Acest serviciu presupune decontarea intre valoarea energiei livrate si valoarea energiei electrice consumate din retea.

Pentru prosumatorii care produc cel mult 200 kW pe loc de consum se aplica mecanismul de compensare cantitativa.

Care sunt preturile energiei produse?

In functie de capacitatea instalata se face fie compensare cantitativa fie energia livrata de prosumator este vanduta de catre furnizor.

In cazul vanzarii, pretul energiei produse se va calcula in functie de pretul mediu inregistrat in piata pentru ziua urmatoare (PZU) in luna in care a fost produsa energia. Energia se vinde si cumpara pe o piata de energie concurentiala in care pretul este determinat de mecanismul cerere-oferta. PZU este o componenta a pietei angro de energie electrica pe care se realizeaza tranzactii cu energie electrica livrata in ziua urmatoare.

Producatorul de energie din surse fotovoltaice va putea vinde energia unuia dintre furnizorii de energie electrica licentiai cu care prosumatorul are incheiat un contract de furnizare.

Echipa RISES acopera toate etapele necesare pentru a deveni prosumator, de la consultanta pana la depunerea actelor necesare.

Cum functioneaza?

Colaborare Cu Echipa Noastra este Cat Se Poate de Usoara Si Facila

Acoperim toate etapele necesare pentru a avea un proiect de succces si a deveni chiar si prosumator in Sistemul Energetic National

Locatie Optima

In functie de locatia si expunerea pe care locuinta ta o are, noi iti vom calcula randamentul maxim posibil

Estimare Costuri

Iti vom transmite in mod gratuit oferta noastra de pret, personalizata in functie de nevoile tale

Executare Proiect

Echipa noastra acreditata va executa proiectul conform devizului tehnic de executie. Te vom tine la curent pe tot parcursul

Verificare Sisteme

Deindata ce sistemul fotovoltaic este instalat, noi vom trece prin toate etapele de testare si optimizare pana ajungem la rezultatul dorit

Recenzii

Testimoniale Clienti

Bazate pe relatarile clientilor

Credem in parteneriate stabile si de durata. Multitudinea de clienti fericiti ne recomanda in continuare. Pe toata durata colaborarii veti beneficia de consultanta de specialitate, sfaturi, informatii si oferte periodice.

Contact

Completeaza Si Trimite Fomularul Pentru A Beneficia De O Oferta Personalizata

Contact

Completeaza Si Trimite Fomularul Pentru A Beneficia De O Oferta Personalizata

Blog

Ce Contine Un Sistem Fotovoltaic

Ce Contine Un Sistem Fotovoltaic

Sistemele Hybrid: reprezinta o incrucisare dintre cele doua mentionate mai sus. Modul de functionare este asemenator cu sistemul On Grid ( fiind conectate la retea ) dar dispun si de un sistem de baterii externe care stocheaza energia pentru utilizare anterioara.

Vezi mai mult >
Sisteme Fotovoltaice On Grid

Sisteme Fotovoltaice On-Grid

Sistemele on grid sunt sisteme potente care pot sa produca mai multa energie decat consumatorul utilizeaza, energia neutilizata este livrata in in reteaua nationala si exploatata urmand ca mai poi sa fie reintrodusa in sistem si utilizata din nou oricand ai nevoie.

Vezi mai mult >
Cum Functioneaza Panourile Fotovoltaice

Cum Functioneaza Panourile Fotovoltaice

Celula solara monocristalina este realizata dintr-un singur cristal de siciliu, iar celulele din policristalin sunt realizate din mai multe bucati de cristal. Factorul cheie privind eficacitatea acestora sta in modul de productie, celulele monocristaline utilizeaza un singur punct de concentrare.

Vezi mai mult >
Cum Devin Prosumator

Cum Devin Prosumator

Conform legii nr. 220/2008, prosumatorul este clientul final care isi desfasoara activitatile in spatiul propriu situat intr-o zona determinata de alte spatii aflate in imediata proximitate si care produce energie electrica din surse regenerabile pentru propriul consum.

Vezi mai mult >
Eficienta Panourilor Solare

Eficienta Panourilor Fotovoltaice

Eficienta sistemului fotovoltaic poate face o diferenta considerabila in ceea ce priveste suprafata desfasurata a acoperisului sau a locului de instalare. Panourile cu o eficienta mai mare produc mai multa energie pe metru patrat iar astfel randamentul poate fi mult mai convenabil.

Vezi mai mult >
0731010053